Gemeentelijke en provinciale subsidies: zegt het voort!

Beste bewoners van Pingjum (lees aub de eerste negen regels en u weet genoeg),

Dit is een bericht aan en voor dorpsgenoten die in aanmerking komen voor een van de twee subsidies in het kader van het Nationaal Isolatie Programma (NIP). U moet dan aan een aantal voorwaarden voldoen, maar daarover later meer. Het gaat om bedragen van 1800 en 2500 euro.

Komt u na lezing van dit bericht tot de conclusie dat u inderdaad in aanmerking komt voor een van de subsidies … of kent u iemand in uw naaste omgeving waarvan u vermoedt dat hij/zij in aanmerking komt, kom dan naar het inloopspreekuur op dinsdag 15 oktober van 10.00-12.00 uur in het dorpshuis De Nije Bân of maak uw buurman of buurvrouw attent op dit bericht. (Ach, leest u aub even verder!)

Dit inloopspreekuur is een initiatief van Coöperatie Pingjum in samenwerking met Stichting Dorpshuis Pingjum en de energiecoaches en -coördinatoren van de gemeente Súdwest-Fryslân. Wij kunnen tijdens het spreekuur vragen beantwoorden, mogelijkheden bespreken en indien gewenst ook de aanvraag digitaal (ter plekke) versturen.

In de loop van deze week krijgen de bewoners van Pingjum die volgens de gemeentelijke bestanden in aanmerking komen voor een van de subsidies een brief van de gemeente Súdwest-Fryslân. De brief bevat nuttige informatie … het openen en lezen van de brief is echt aan te raden! U kunt twee vergoedingen – A en B – aanvragen als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Aanvraag A is voor dorpsgenoten die voldoen aan drie voorwaarden:
    • U huis heeft energielabel D, E, F of G.
    • U huis heeft een WOZ-waarde tot en met 295.000 euro (peildatum 1 januari 2022).
    • U heeft als alleenstaande een inkomen lager dan 25.349 euro bruto per jaar, of als getrouwd/samenwonend stel een inkomen lager dan 35.908 euro bruto per jaar.
  • Aanvraag B is voor dorpsgenoten die aan de volgende voorwaarden voldoen:
    • U huis heeft energielabel D, E, F of G.
    • U huis heeft een WOZ-waarde tot en met 295.000 euro (peildatum 1 januari 2022).

Het verschil tussen A en B is drieledig. In de eerste plaats is Aanvraag A ook inkomensafhankelijk en Aanvraag B niet. In de tweede plaats bestaat Aanvraag A uit twee bedragen (1800 euro op basis van de eerste twee voorwaarden + 2500 euro op grond van uw inkomen) en Aanvraag B uit een bedrag, namelijk 1800 euro op basis van de twee eerstgenoemde voorwaarden. In de derde plaats worden de subsidies ter waarde van 1800 euro door de gemeente uitgekeerd en er is mij verzekerd dat er genoeg geld beschikbaar is; het bedrag van 2500 euro betreft een provinciale subsidie en mij is verteld dat er onvoldoende middelen beschikbaar zijn om eenieder in Súdwest-Fryslân te bedienen. Haast is dus geboden. Daarom ook hebben we het inloopspreekuur naar voren geschoven, naar volgende week dinsdag.

(Veel dank dat u tot hier hebt gelezen!) Wij kunnen ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet, of dat u opziet tegen alle rompslomp … maar daarom hebben we juist dit inloopspreekuur georganiseerd … om de drempel te verlagen en eenieder die recht heeft op subsidie ook de kans te bieden die aan te vragen (en te krijgen!).

Indien gewenst kunt ‘alles’ nog eens nalezen op de volgende website: https://www.duurzaambouwloket.nl/sudwest-fryslan-isolatiesubsidie. Via deze website kunt u overigens ook zelf de subsidie(s) aanvragen. Tot slot nog dit: u kunt er verzekerd van zijn dat wij uiterst vertrouwelijk met uw gegevens zullen omgaan!

Namens Coöperatie Pingjum,
Otto Holman (Grote Buren 19)
Email: o.h.holman@uva.nl

Comments are closed.

Post Navigation